luni, 29 iunie 2009

Reparatii exterioare zidarie pentru termopane

Daca a aparut necesitatea inlocuirii geamurilor vechi si a tamplariei de lemn deformate de umezeala si ploaie, solutia utilizata astazi este cea a tamplariei pvc cu geam termopan. Sau tamplarie de aluminiu cu geam termopan. Sau tamplarie de lemn stratificat cu geam termopan. In oricare din cazurile astea, dupa montajul tocului avem de rezolvat pasul final: reparatia exterioara a zidariei.

Asa cum stim, echipele de montaj de termopane fixeaza tocul in golul geamului cu dibluri si apoi umplu spatiile ramase cu spuma poliuretanica. Apoi, pe exterior si pe interior aceasta se taie dupa intarire. Dar ce trebuie sa stim atunci cand se demareaza acest pas? Este ceva deosebit de o tencuiala obisnuita? Da. Si anume, realizarea hidroizolatiei in jurul tocului. De ce este necesara? Pai haideti sa vedem de ce. Asa cum stim, cimentul si tencuiala sunt permeabile. In zilele ploioase, apa va patrunde prin tencuiala exterioara ajungand pana la spuma intarita. La randul ei, spuma este foarte permeabila, avand o structura interna celulara de "burete". Exact! Apa va fi absorbita existand sanse reale de a observa pete de apa in interiorul camerei in jurul geamului.

Ce putem face? Solutia este una clasica de hidroizolare. Anterior tencuirii exterioare, se aplica un strat de bitum diluat pe suprafata taiata a spumei acoperind si o portiune de 1cm de zid. De ce folosim bitum? Daca am folosi silicon, tencuiala nu are aderenta pe acesta. Asa cum stim, pe bitum cimentul are aderenta.
Iata ca o operatie simpla si cunsocuta in constructii rezolva problema intalnita din ce in ce mai des a infiltratiilor de apa in zilele ploioase.

Daca aveti idei si solutii, va astept in sectiunea de comentarii.

vineri, 26 iunie 2009

Solutii de prevenire a infiltarii apei de ploaie prin termopane

Chiar daca este vara, ploile sunt binevenite sa racoreasca serile calde. Daca am fost buni gospodari si am montat termopane nu ar trebui sa fie nici o problema. Dar ce facem daca
intra apa de ploaie si se infiltreaza pe sub tamplaria termopanelor?

marți, 23 iunie 2009

Mobila Exotica

Daca ne dorim sa amenajam interiorul casei noastre in mod original si confortabil, putem alege mobila de rattan - o planta tropicala, asemanatoare cu bambusul. Mobila se obtine prin impletirea tulpinelor subtiri ale acestei plante originare din Asia, Africa sau Australia. Va propunem imagini si idei pentru un design interior exotic cu mobila de rattan.

vineri, 19 iunie 2009

Pregatirea Peretilor pentru Zugraveli

Ne-am hotarat sa ne zugravim casa. Daca nu am mai facut acest lucru de ceva vreme si mai ales daca pe pereti avem inca huma sau calcio vecchio ori tapet, atunci se impune curatarea temeinica a peretilor. Iata un articol ilustrat despre curatarea peretilor de huma, vopsea lavabila sau glet - video amenajari interioare
Spor la zugraveli!

marți, 16 iunie 2009

Rulouri Termopane

Termopanele ofera in general o mai buna izolare termica si fonica. Dar, daca dorim sa sporim aceasta izolare si sa avem in plus si protectie impotriva razelor solare, atunci vom monta si rulouri exterioare pentru termopane. Acestea sunt de doua feluri: unele care se monteaza odata cu termopanele, si altele care se pot monta si dupa. Rulourile sunt potrivite in zone in care intemperiile vremii pot afecta geamurile sau pentru case ori apartamente in care lumina soarelui bate puternic. Ori in case sau vile de la munte, unde nu locuim permanent si dorim sa protejam tamplaria, geamurile si interiorul.

marți, 9 iunie 2009

Canapele din Piele

Amenajarea livingului presupune alegerea mobilei, care poate include o canapea, fotolii, o masuta de cafea, o comoda de televizor si o mica biblioteca. Pentru un plus de originalitate in design, alegem o canapea coltar din piele. Castigam si spatiu, deoarece canapelele coltar au patru sau chiar sase locuri, deci fac cat doua canapele obisnuite.

luni, 8 iunie 2009

Despre aerul conditionat si montarea lui

Este bine sa ne hotaram asupra locului unde dorim sa montam aparatul de aer conditionat in casa inainte de ultimele retusuri ale zugravelilor interioare, deoarece instalarea acestuia presupune gaurirea si spargerea peretelui, pentru a trece tevile de cupru cu agentuld e racire. Instalarea aerului conditionat mai presupune si montarea unui suport metalic pe peretele interior si a unei console pe cel exterior. Dar se merita, mai ales in zilele caniculare de vara...